A reflexológia


Reflexológia

 A reflexológia az ókorban is alkalmazott lábmasszázs alapelveit követve az egyes energiazónákra gyakorolt nyomás segítségével igyekszik feltérképezni és kezelni az egészségi problémákat.

 A lábfej és a kéz a test tükrének tekinthető.

 A test természetes energiával rendelkezik. Könnyű és szabad áramlás esetén segít az egészség megőrzésben. Egy egészséges szervezetben az energiaáramlás dinamikus, egyensúlyi állapotra törekszik.  

 Az energia áramlás néha elakad, ami különféle tüneteket eredményez. Sajnos a zaklatott, rohanó életmódunk, a stressz, a feszültség, idegesség, az aggodalom, a negatív vagy rögeszmés gondolatok, a nem megfelelő étrend, a mozgásszegény életmód, a környezetszennyezés akadályt gördít a mindenapi jó közérzet és egészség fenntartása elé.

 Ha valamely zónában az energiaáramlás akadályba ütközik, vagy felborul az egyensúlya, az adott zónával kapcsolatban álló testrész vagy szerv megbetegedhet.

 A szakember kézen és lábfejen található reflexpontok ingerlésével a fizikai tünetek enyhítéséhez, az energiaáramlás helyreállításához és a jó közérzet megteremtéséhez szükséges megfelelő masszázs- és nyomástechnikával segít.

 Ha egy adott testrészt nem lehet közvetlen kezelésnek alávetni - pl. baleset vagy sérülés következtében- akkor a vele kapcsolatban álló testrészen kell alkalmazni a gyógyító technikát.

 Ha egy adott terület különösen érzékenyen reagál az érintésre, vagy a szakember kristálylerakódásokra emlékeztető, daraszerű képződményeket tapint ki a bőr alatt, az arra utal, hogy az adott területen az energiaáramlás akadályozott. Minnél inkább fennáll a daraszerű érzet és érzékenység, annál súlyosabb egyensúlytalanság áll fenn.

 A reflexológia által alkalmazott nyomástechnika nem fájdalmas, de a páciensek reakciói eltérőek lehetnek, zsibbadó , égő, bizsergető, kristályos lerakódásoknál pedig erős kellemetlen érzés is lehet. A szakember ezekből a válaszreakciókból térképezi fel az egyensúlytalanságok helyét, súlyosságát, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a reflexponton az energiaáramlás és a vérellátás helyreálljon, a méreganyagok pedig gyorsan távozni tudjanak a szervezetből.

 A jó reflexológus a maszírozáshoz a kezén kívűl semmilyen más nyomó- vagy szúróeszközt (fa-, kő-, fém- vagy műanyag tárgyat) nem használ, mivel az ujjai nélkül nem érezheti hogy a reflexzónákban van e lerakódás, ezen kívül nincs folyamatos kontaktusban a vendégével. Vannak azonban kivételes esetek, amiket meg kell említenem és ez a cipő okozta vastagabb bőrkeményedések. Ebben az esetben a bőrkeményedés alatt lévő reflexpontot nagyon nehéz megmasszírozni, ezért a reflexológus csak kifejezetten ezeken a pontokon használhat bizonyos eszközt, amivel megfelelőbb hatást ki tud fejteni. Semmilyen más esetben azonban nem. 

Mint páciens tisztában kell lenned, hogy a reflexológus a kezével nem csak neked, de másoknak is segít, ezért nagyon fontos, hogy ne legyen gombás fertőzésed a lábadon. Ez esetben nem csak visszautasíthatja, de vissza is kell utasítania a kezelést a fertőzött testrészen. Ha tudomásod van róla, hogy időnként kipirosodik a lábad, viszketni szokott, esetleg láthatóbb jelei is vannak, előbb kérlek menj el bőrgyógyászhoz és kúráld ki magad.

Ha azonban mindenféleképpen alternatív módon szeretnéd ezt megtenni, kérlek jelezd reflexológusodnak, aki nemcsak lábmasszázst alkalmazhat, hanem a kezeden is el tudja kezdeni a kezelést, míg lábad bőre kielégítően egészséges nem lesz. Ugyanakkor megfelelő diétát és teakúrát fog ajánlani, esetleg saját készítésű gyógynövénykészítményekkel is segíteni tud neked.

A cipő! Nagyon fontos, hogy kényelmes cipőben járj. Tudom ez a hölgyeknek nem mindig lehetséges, hiszen nagyon sokan szeretik a kecsesebb megjelenés egyik legfontosabb kellékét a magas sarkú cipőt. Szép megjelenést, egyenesebb tartást kölcsönöz - bár ezt csak egy ideig. Nem kell mindig lemondanod róla, de amikor csak teheted búj ki belőle. Ugyanis a láb és a gerinc anatómilag a mezítlábas ( :) ) léthez lett teremtve és a természetes görbületei a test helyes kiegyenlítésére és tartására szolgál. Természetesen nem azt jelenti, hogy mindig mezítláb kell járnunk - bár amikor teheted igenis tedd meg otthon - csak tud, hogy a magas sarkú cipő használatával testünk súlypontja megváltozik, mozgásunk korlátozottabb, lábboltozatunk és gerincünk is kényszeres, nem természetes mozdulatoknak van kitéve, ami csak később fog nagyobb kellemetlenségeket okozni.

Ugyan ez a helyzet más kényelmetlenebb cipőkkel is, amik túl kemények, nyomnak vagy (el)szorítanak. Nos mièrt mondom ezt, mint reflexológus? Fentebb már említettem a bőrkeményedést, ami az adott reflex pontot nehezebben elérhetővé teszi. Ugyanakkor a cipő által elszorított vagy folyamatosan nyomott (stimulált) minden olyan testrész vagy szerv működésébe bele fog avatkozni amelyikkel kapcsolatban áll. 

Ápold, óvd és szeresd lábfejed is, ugyanúgy mint akármelyik testrészedet, nap mint nap megérdemel egy kis kényeztetést. Milyen kellemes, pihentető tud lenni amikor felteszed a lábad, vagy frissítő zuhanyt esetleg valami gyógynövényes bőrpuhító krémmet kap éjszakára amíg alszol. :)

Egy reflexológusnak az a célja, hogy egészségesen élj és meggyógyulj, nem az hogy minnél többször menj el hozzá megmasszíroztatni a lábadat. 

Tevékenységeink

Anti-Stress Massage

izomlazítás,   stressz- és blokkoldás,   harmonizálás,   energetizálás,   relaxálás, sportsérülések utáni mozgást elősegítő masszázsGyere el az Allee üzletházban található Gilda Maxba, és feloldjuk a problémádat!Bejelentkezés:     +36...
Teljes cikk

Szabóság, ruhaipari szolgáltatások

Zakó, blézer, nadrág, szoknya, kabát, mellény, dzseki alakítás, javításrövidítések, aljafelhajtások, ujja rövidítések, leengedésekszűkítések, bővítések, formára igazításokcipzárcsere, cipzárjavítás,béléscsre, bélésjavítás, téliesítésfarmer stoppolás, foltozásSzabóságunk megalapítása az 1920-as...
Teljes cikk

Önálló termékforgalmazásaink

MaltoVit:   Hazai fejlesztésű (OSEI) szénhidrát por sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek. Új korszak az energiapótlásbanGelenk Nahrung:Professzionális humán ízületi tápszer azoknak, akik a megoldást keresik. Cukorbetegek is fogyaszthatják!
Teljes cikk